Ny Information omkring råvaresituationen

  • af

I forlængelse af sidste udmelding 31. marts 2021, er det efterhånden blevet almindelig kendt at verden forandrer sig ret hurtigt. Vores branche er blevet ramt på råvarepriser, som er med til at skabe prisstigninger på produkterne.

Råvaresituationen på bl.a. plast udvikler sig stadig negativt. Samtidig er under halvdelen af det materiale, der er behov for i produktion til rådighed på verdensplan. Siden marts 2021 har der været op til flere prisstigninger og vi ændre nu igen priserne på 1 oktober 2021. vi har valgt igen at ligge os op af markedets gennemsnitlige pristigninger. Prisstigningerne vil kunne se mest på Ultra rib 2 som stiger med 20%, strukturvægsrør PP stiger med 15%, PE rør, PE rullevare, PE fittings, andre PP rør og PP fittings stiger alle med 11%. PVC rør og fittings vil stige sammen med andre produkter med 10% og sidst vil PP brønde stige med 8%. Alt imens har vi fået stigninger i fragt rater.
Råvareleverandørerne har indført force majeure, hvilket desværre gør at vi er nødsaget til at sende det videre.

Der er også varer der ikke er voldsomt berørt, vi ser pt stadig en mindre stigninger på fx genbrugsplast andet en fragten. Vi fornemmer at tilgængeligheden af råvarer bliver bedre og bedre og forventer også at det må være en af de sidste stigninger, i et stykke tid. Vi håber på jeres forståelse, det er et nødvendigt tiltag, for at sikre vores forretning og det er vigtigt for os at I får besked, så I kan sikre jeres.
Er der spørgsmål til ovenstående, står jeg til rådighed.

Med venlig hilsen
Rasmus Mørkenborg Thalund
+45 31 590 590